welkomactiviteitencasesons teamcontact
  conceptontwikkeling   kennisoverdracht   trainingen en workshops   fresh retail reis   advies   fresh mail trips   

Food Discovery Brazilië - Amazone. 
16-24 september 2014

Voor het vijfde jaar organiseert fresh retail een bijzondere culinaire reis voor topchefs en hun leveranciers. In dit jubileumjaar reizen we naar een bijzondere bestemming: Brazilië en de Amazone. Graag nodigen wij uit voor deze bijzondere ontdekkingstocht die van 16 tot en met 24 september 2014 plaatsvindt.

“Jungle fever”

Deze reis neemt je mee op de ongebaande paden langs de Amazone rivier waar we kennismaken met inheemse groenten, vruchten en kruiden. Maak kennis met producten als (de inmiddels bekende) Açaí bessen, tapioca meel en de elektrische cress Jambu. Maar ook manioc bladeren en wortels waarvan de beroemde tucupi saus wordt gemaakt, gaan we ter plaatse proeven. Bijzondere vissoorten als pirarucu, pacu en caranha, insecten en medicinale planten staan ook op ons programma.

Cultuur en tradities

De Braziliaanse keuken toont een even grote verscheidenheid als het land zelf, met zowel culturele als streekgebonden verschillen. Gerechten uit de Indiaanse, Afrikaanse, Portugese, Japanse keuken en andere tradities komen allemaal voor.

De passie van Alex Atala
In Sao Paulo eten we bij Alex Atala, de Braziliaanse topchef die met zijn restaurant D.O.M. op plek 6 staat van de beste restaurants ter wereld. In zijn gerechten is de passie en liefde voor het leven en behoud van de Amazone terug te vinden en werpen we een blik in zijn bijzondere keuken.

Kijk hier voor meer informatie.    Meld u hier aan.

 Maak uw keuze:
sitemap voorwaarden